Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı, altında yer alan dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.
Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik- Elektronik alanı birçok alanı etkilerken ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alandaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.
Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.
Elektrik enerjisinin önemi tüm sektörlerce bilinmekte ve gücü kabul edilmektedir. Elektrik enerjisinin birkaç saat olmadığını düşünmek bile önemini ve gücünü anlamamıza yetecektir. Fırında pişirilen ekmekten yuvasına çıkmaya çalışan insanlarımıza, çamaşır bulaşık yıkanan mutfağımızdan her türlü işlerimizde kullandığımız telefon bilgisayar televizyon gibi cihazlarımıza dek her alanda Elektrik enerjisinin varlığını ve önemini görmek mümkündür. Ve birçok yeni gelişmenin bu enerjiye ihtiyacı gözden kaçmamalıdır. Bu gücü bilmek, kullanabilmek, kontrol edebilmek......
Alanın Altında Yer Alan Dallar
dallarında eğitim verilmektedir. ( √ İşaretli dallar Okulumuzda eğitim verilen alanımız dallarıdır.)
Alanımız; Okulumuz içerisinde üç farklı binada, yirmibir alan ilgili atölye ve laboratuvarlarda, on sekiz Elektrik beş Elektronik öğretmeniyle eğitim verilmektedir.
İstihdam Alanları
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
Eğitim ve Kariyer İmkanları
Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamuya veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilirler, kendi iş yerlerini de açabilirler.
Ek Puanla Girilebilecek Önlisans Programları:
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı için Ayrılmış Kontenjanlı Lisans Programları (M.T.O.K.-MF4)
Adres:
Pirebi Mah. Larende Cad. No 7 Meram/KONYA/TÜRKİYE
Telefon
3323228330